Svenska Spel och ansvarsfullt spelande

Det statliga Svenska Spel som har spelmonopol i Sverige hävdar bestämt att de gör allt i sin makt för att ta hand om sina spelare och värnar om ett ansvarsfullt spelare. Men, det finns många som är misstänksamma och inte alls tror att det är så landet ligger. 

2165230-online-pokerNär det kommer till spelmarknaden så är det en otroligt lukrativ marknad, framför allt om man ser på onlinevärlden där allt fler spel och spelföretag växer till liv och slår sig till rot i människors liv. Nu kan man välja att spela på Unibet odds samtidigt som man ger sig hän till mer fantasifyllda spel där det finns pengar at tjäna om man har turen på sin sida. För nu växer de stora väletablerade företagen bredvid unga uppstarter. När gemene man allt enklare kan få tillgång till spel ställer det både högre krav på enskilda spelare, men även på Svenska Spel som har monopol och även en skyldighet att se till så ens kunder har ett ansvarsfullt spelande. I en artikel från Nyheter24 går det att läsa att allt fler människor är misstänksamma mot modellen som Svenska Spel jobbar efter, och spelforskaren Per Binde säger följande:

“Det är väl ett imageskapande och ett statement att man är seriös. Men hur pass effektivt det är beror på vilka åtgärder det handlar om.”

När de lägger 20 miljoner på kampanjer för att få folk att spela ansvarsfullt och sedan 320 miljoner på annan marknadsföring får man det svart på vitt att de inte riktigt bryr sig. I en dokumentär som avslöjar att Svenska Spel vill åt storspelarna kan man även se själv den verkliga sanningen. Dock är detta inget osm ska få folk att avstå att spela, men man ska vara medveten om den starka kraft som spel har.

Att spela ansvarsfullt

  • Fundera på varför du spelar. Du ska aldrig spela för att vinna tillbaka pengar, utan för att det är roligt.
  • Fundera på avd du är för en spelperson och hur du spelar.
  • Sätt gränser och prioritera inte spelande före familj, jobb och vänner.
  • Lyssna på signaler och var snäll mot dig själv.