Många svenskar vill vinna pengar

Över hälften av svenskarna önskar att de vann pengar, visar en undersökning. Det innebär att de flesta väljer storvinsten framför att stressa mindre eller få en bättre fysisk hälsa. Men när de sedan får önska vad de kunde lägga sina pengar på svarar de bland annat hälsa och sinnesro.

140457-us-dollars

Vi har tidigare diskuterat att man verkligen måste våga ta chansen och börja spela för att faktiskt lyckas vinna. Detta stämmer verkligen och det finns förmodligen ingen chans alls att vinna pengar om man faktiskt inte spelar eller på något annat sätt medverkar i något som kan generera pengar. Pengarna kommer inte bara dyka upp en dag utan att man gjort något för att vinna dem. Många kanske tänker att de flesta faktiskt inte bryr sig om att vinna pengar och är lika lyckliga ändå, men så är inte riktigt fallet.

Hälften vill vinna pengar

Faktum är att mer än varannan svensk drömmer om att vinna pengar, rapporterar Sydsvenskan. I den undersökning som visar detta har 5 000 svenskar fått välja mellan tretton olika alternativ som de drömmer om och pengar hamnar alltså på högsta plats, före exempelvis mindre stress eller bättre fysisk hälsa. Detta kanske inte är så konstigt med tanke på att forskare kommit fram till att det finns ett samband mellan ekonomi och välbefinnande. Pengar kan alltså göra en lyckligare men en person som redan är väldigt rik kommer inte öka sitt välbefinnande om den vinner ännu mer pengar, om man jämför med en person som är fattig. Alltså kan den som är fattig eller har lite sämre ställt bli en lyckligare människa av att vinna pengar eller få ett extra tillskott i kassan. Medan en person som redan har pengar måste söka sig till andra metoder för att bli lyckligare. Pengarna kan även vara en lyckofälla och om de leder till mycket materialism tar de lätt fokus från det som verkligen är viktigt i livet.

Att köpa för pengar

Om svenskarna får önska vad de skulle kunna köpa för pengar svarar de såhär:

  1. Hälsa
  2. Sinnesro
  3. Lycka
  4. Intelligens
  5. Kärlek
  6. Karriär
  7. Vänskap