Allt om Idrottsgalan 2016

Årets största idrottshändelse är varken VM eller OS, det är Idrottsgalan – då svenskar tävlar mot varandra i vem som har lyckats bäst inom deras sport. En rolig tillställning att både delta i och titta på, med allt från bingo till Sarah Sjöström.

1687196-sverige-moldavienI januari var det dags för Idrottsgalan 2016, en av årets stora event då både män och kvinnor som har utmärkt sig inom idrotten lyfts upp och vinner priser som årets nykomling och årets idrottsledare. En självklar vinnare – nästintill varje år – är Sveriges största idrottsstjärna genomtiderna: Zlatan Ibrahimovic, men i år valde Zlatan att inte medverka på galan. En anledning till att han tackade nej var för att han skulle gå på en välgörenhetsgala i Paris istället.

Ett roligt inslag under idrottsgalan var det som Radiosporten hade förberett: Bingo! Man kunde under galan använda en bingobricka med olika saker att kryssa i, som till exempel varje gång någon sa “finaste priset”, när man såg att någon grät eller om prinsen skojade. Bilden mejlade man sedan in till redaktionen och vinnaren fick sig en T-shirt. Just bingo är ju också en väldigt rolig aktivitet, oavsett vad man spelar om och om du inte fick nog av spelandet under galan kan du hitta mer på svenskbingo.se.

Lyckad tillställning

Allt som allt måste man ge Idrottsgalan Mycket väl godkänt, den blev trots bristen på Zlatan detta väldigt lyckad, och det var många glada vinnare som under kvällen tog emot sina priser. Bland annat vann u21-landslaget “Årets lag”, eftersin insats i Tjeckien i somras då de tog EM-guld. Killatna i U21-landslaget vann även Årets presentation, av samma anledning.  Det stora priset på galan: Jerringpriset, tilldelades simmaren Sarah Sjöström – och hon är den första svensken som har tagit hem priset två år i rad. Självklart var Sarah Sjöström och stolt över priset, det är inte heller någon tvekan om att hon förtjänade det – med tanke på att hon tog två VM-guld samt satte dubbla världsrekord.